Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΕΥΧΗ


Με την προσευχή μιλάει ο άνθρωπος άμεσα με τον Θεό. Με την προσευχή ο άνθρωπος γίνεται παιδί του Θεού! Με την προσευχή ξεπερνιούνται  τα εμπόδια του βίου τούτου, δηλαδή οι θλίψεις, οι στεναχώριες, τα βάσανα, οι δυστυχίες, οι στερήσεις, οι μηχανορραφίες, οι ραδιουργίες, οι καταλαλιές και συκοφαντίες. Με την προσευχή συντρίβονται τα βέλη των ορατών και αοράτων εχθρών.
Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται από την προσευχή, γιατί τον ενώνει με τον Θεό. όταν ο άνθρωπος είναι ενωμένος με τον Θεό, είναι επόμενο να μη ξεφεύγει από το Νόμο του Θεού και να προσέχει σε κάθε βήμα του. Έτσι με την προσευχή όλοι μας οι σκοποί στη ζωή είναι θεάρεστοι. Όλες μας οι ενέργειες στέφονται από επιτυχία, γιατί έχουμε συμπαραστάτη μας το Θεό. Είναι λοιπόν η προσευχή κάτι αναγκαίο και πρωταρχικό στη ζωή μας. Όμως ο σατανάς μας παραμονεύει πάντοτε, για να βρεί μια στιγμή, που δεν κρατάμε το όπλο της προσευχής, ώστε να μας παρασύρει στο δρόμο του, που πάντα είναι εύκολος και κατηφορικός. Να, γιατί επιβάλλεται η προσευχή μας να είναι πάντοτε συνεχής και αδιάλειπτη.   
  Πρέπει να ξέρουμε, ότι και η απλή επίκληση του ονόματος του Κυρίου είναι προσευχή! και δεν χωράει αμφιβολία, ότι αυτό μπορεί και πρέπει να γίνεται συνεχώς, σε κάθε αναπνοή μας… Μ’ αυτόν τον τρόπο η σκέψη μας και η μνήμη μας κατευθύνονται συνεχώς στο Θεό.

Αδιαλείπτως προσεύχεσθε
Ιερά μονή Κουτλουμουσίου.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

 
Kάθε φορά που ο εγωισμός μας κυριεύει,

Κάθε φορά που η υπερηφάνεια δεν μας αφήνει να ταπεινωθούμε,
Κάθε φορά που το φορτίο της αμαρτίας είναι βαρύ πάνω μας και που φταίξαμε,
Ας στρέψουμε το βλέμμα μας σε Εκείνον που δεν έφταιξε,που ταπεινώθηκε,που δεν μίλησε σε ότι και αν Του έκαναν....
Κύριε Συγχώρα την απιστία μου.....



ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΝΕΟ!!


H προσευχή( Γέρων Νίκων)


Καθημερινή Νοερά Προσευχή ( Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος)

ΝΕΟ!!


Περί Προσευχής( Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης)


ΝΕΟ!!





Πνευματικός αγώνας και Θεία χάρη - γ.Αθανάσιος Λεμεσού: https://youtu.be/cnw37bsHLoA

Ο Διάβολος στο μυαλό - γέρων Νίκων :  https://youtu.be/siOtesttE5k

 Γερων Νίκων - «Ο Πνευματικός αγώνας»  :  https://youtu.be/Ncww5PkHcPo

 Γεροντας Θαδδαίος:Απίστευτη χαρά η προσευχή



5) ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ-ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ   :      https://youtu.be/_MfprNlF_gQ   




















ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΚΥΡΙΕ...

 
 

Στήριξέ με, Κύριε...

Οσίου Παισίου του Μεγάλου

Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Θεέ μου, δῶσ᾿ μου τὴ σημερινὴ μέρα ἀγαθή, ἀναμαρτήτη καὶ καθαρή. Κύριε, μὴ μ᾿ ἐγκαταλείπῃς. Μὴ φεύγεις μακριά μου. Ἅπλωσε τὸ χέρι Σου καὶ βοήθησέ με. Κύριε, στήριξέ με καὶ φύτεψε στην καρδία μου τὴν ἀγάπη καὶ τὸ μεγάλο σεβασμὸ γιὰ Σένα. Κύριε, δίδαξέ με νὰ ζῶ κατὰ τὸ Ἅγιο θέλημά Σου. Κᾶμε, Κύριε, νὰ συναισθάνομαι τὶς ἁμαρτίες μου καὶ νὰ λυπᾶμαι γι᾿ αὐτές. Ἐλευθέρωσέ με ἀπὸ κάθε ψυχικὸ καὶ σωματικὸ πειρασμό. Διῶξε ἀπ᾿ τὸ νοῦ μου κάθε βρώμικο, αἰσχρὸ καὶ ἀνυπότακτο λογισμό. Κύριε, βοήθησέ με νὰ βγάλω ἀπὸ μέσα μου τὴν ἀμέλεια, τὴν λύπη, τὴν λησμοσύνη, τὴν ἀναισθησία, τὴν πόρωση. Κύριε, ποὺ εἶσαι σπλαγχνικός, ἐλέησέ με καὶ συγχώρησε ὅλες τὶς ἀνομίες μου. Καὶ κᾶμε νὰ ζῶ μὲ ἡσυχία, μὲ μετάνοια, μὲ ἐξομολόγηση καὶ μὲ πιστὴ καθαρή. Ἀμήν.